Duminica 8 Septembrie

Un pas important pentru turismul românesc! Via Transilvanica, inclusă pe lista celor mai frumoase 100 de locuri din lume


Impresionantul traseu Via Transilvanica a fost inclus pe lista anuală „World`s Greatest Places” a revistei Time, numărându-se în cele mai reprezentative 100 de destinații turistice ale anului 2024. 

Topul a fost realizat în funcție de mai multe criterii precum: locuri de cazare sau locuri de vizitare. Via Transilvanica a fost inclusă în top în special pentru locurile pe care turiștii le pot descoperi și vizita pe parcursul traseului de 1420 de km. 

642a6ba1eaed3_via-transilvanica.jpg

Start spreadin' the news că… Via Transilvanica tocmai a apărut în lista anuală “World’s Greatest Places” realizată de TIME. 

Este un program care promovează 100 de destinații extraordinare pe care merită să le vizitezi în 2024. Proiectul nostru nu avea cum să lipsească tocmai pentru că e un adevărat ambasador al României care-și propune să revitalizeze sate uitate de timp, oferă experiențe unice în comunități cu tradiții, istorie și cultură diverse. 

Suntem onorați că apărem pe aceeași listă cu locuri iconice din toată lumea precum Cortina d’Ampezzo, La Maison Rabelais sau Angama Amboseli, Kimana Sanctuary din Kenya. 

În primul rând îi mulțumim prietenei Monica Suma pentru nominalizare și care a făcut posibilă apariția pe listă acestui proiect unic la nivel european. Via Transilvanica sprijină turismul rural, sustenabil în timp ce promovează voluntariatul și atrage din ce în ce mai mulți drumeți din străinătate. 

Dacă noi am reușit să fim unul dintre “World’s Greatest Places” selectate de TIME anul acesta, credem că și voi puteți să vă mândriți cu această realizare și să dați vestea mai departe.”, au transmis reprezentanții Tășuleasa Social, asociația care a amenajat traseul Via Transilvanica.

1.-via-transilvanica-cs.jpg

Revista Time a recomandat Via Transilvanica tuturor călătorilor care vor să străbată pădurile primitive ale României și care își doresc să se conecteze cu natura și mediul rural. 

Călătorii activi curioși să descopere pădurile primitive ale României și ecoturismul său lent ar trebui să-și pună ochii pe noua Via Transilvanica de lungă distanță, o potecă care traversează țara în diagonală de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării.

Inaugurat în octombrie 2022, traseul de drumeții, ciclism și călărie de 882 de mile a fost fondat de ONG-ul român Tășuleasa Social pentru a revitaliza peste 400 de comunități seculare, marginalizate de depopulare și constrângeri economice. Supranumit „calea care unește” pentru concentrarea sa pe comunitate, proiectul aduce călătorii prin sate tradiționale care trăiesc din agricultură, întâmpinând cu bucurie turiștii cu rucsace care se delectează cu farmecul sălbatic, transilvănean. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau pensiune sau pot căuta cazare în casele și parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie” a fost descrierea revistei Time pentru Via Trasnilvanica.

Via_Transilvanica_marking.jpg

Proiectul Via Transilvanica a fost inițiat în anul 2018, anul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Asociația Tășuleasa Social se află în spatele proiectului care a reușit să impresioneze foarte mulți turiști. Reprezentanții asociației au gândit proiectul în așa fel încât Via Transilvanica unește nu doar zece județe prin care trece, dar și întreaga diversitate etnică, culturală, istorică sau geografică a Transilvaniei și a întregii țări.

Comentarii Facebook