VIDEO. Transapuseana, cel mai spectaculos drum din Apuseni, a fost finalizat! Priveliștea merită toți banii investiți


Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România și cel mai scump drum județean din țară, a fost finalizat. La sfârșitul lunii septembrie, drumul va fi recepționat oficial, potrivit News.ro. 

Acest tronson de aproape 80 de kilometri, care traversează crestele Munților Trascău, a costat aproximativ 73 de milioane de euro și a fost finanțat parțial cu fonduri europene.

Drumul, cu o lungime de 78 de kilometri, străbate culmile Munţilor Trascău şi este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România. Tronsonul face legătura între municipiul Aiud (autostrada A10) şi zona Bucium (Abrud – DN 74).

„Drumul străbate una dintre cele mai sărace zone din România, de la Aiud-Râmeţ-Ponor-Mogoş-Bucium şi este o oportunitate pentru dezvoltarea economică şi turistică a zonei. Deja, pe acest drum sunt mii de turişti care îl străbat cu autoturismul, dar în mod special este o atracţie pentru motociclişti”, notează Ziarul Unirea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Marius Haţegan a declarat, pentru publicaţia citată, că recepţia lotului 2 se va face la sfârşitul lunii septembrie.

Comentarii Facebook