Duminica 8 Septembrie

4 factori de luat în considerare când îți cumperi dulap de baie


Un dulap de baie este o componentă indispensabilă, deoarece spațiul este un premiu în baia ta. Imaginează-ți că te grăbești. Când baia ta este organizată, este mult mai ușor să accelerezi lucrurile. Poți face duș rapid și te poți îmbrăca mai repede. Știi importanța unui spațiu de lucru organizat și fără dezordine, pentru a-ți începe ziua de lucru într-o clipă. 

Baia ta nu este diferită. Aici intervin dulapurile – maestrele organizării când vine vorba despre mobilierul de baie. Pur și simplu reprezintă o soluție eficientă pentru toate constrângerile de spațiu. Și, alegând dulapul potrivit, te poți asigura de o experiență plăcută de a ajunge la serviciu și de a ajunge la culcare.

Factori de care să ții cont atunci când cumperi un dulap de baie 

#1. Dimensiunea 

Dimensiunea dulapului de baie este primul factor pe care trebuie să îl iei în considerare. Dar când navighezi prin site-uri web, vei găsi nenumărate opțiuni. Și din moment ce dulapurile vin într-o varietate de dimensiuni, culori și stiluri, nu este ușor să-l determini pe cel potrivit dacă nu cunoști dimensiunile exacte ale băii tale. 

În timp ce dimensiunile mai largi preferate sunt 60cm, 90cm, 120cm, 150cm și 180cm, nu trebuie să îți faci griji chiar dacă baia ta este prea mică pentru un dulap de 60cm. Poți cumpăra un dulap de 30cm. Da, așa e! Un dulap suspendat de 30cm este suficient. Înălțimea medie variază de la 80 la 90cm și adâncimea medie de la 40 la 60cm. 

Dar există variații uriașe ale acestor dimensiuni. Și cu nenumărate opțiuni de dulapuri, îți vei da seama rapid că aproape orice dimensiune, culoare și stil este o posibilitate reală. Trebuie doar să determini dimensiunea potrivită pentru baia ta. 

#2. Materiale 

Durabilitatea materialului pe care îl alegi este, de asemenea, de cea mai mare importanță. Dulapurile de baie sunt de obicei amplasate în medii umede, pline de abur și aglomerate. Dulapul ales ar trebui să poată rezista ani la rând în acest fundal dur. Cele mai populare materiale includ lemn, MDF (Medium-Density Fibreboard), metal și thermofoil. 

Dacă mediul din baia ta este categoric favorabil, poți opta pentru un dulap din lemn. Asigură-te doar că lemnul este sigilat și lăcuit corespunzător. Dar dacă mediul din baia ta este deosebit de brutal, lemnul nu este cea mai bună alegere. Și nu te mulțumi cu un dulap care vine cu o garanție de 1 an. Stai în siguranță. Cumpără un dulap care vine cu o garanție de 2 ani, 5 ani sau chiar 10 ani. 

#3. Estetica 

Când îți remodelezi baia sau construiești una nouă, depozitarea poate rămâne adesea în urmă față de estetică, în ordinea importanței. Și pe bună dreptate. Abia când baia este terminată și pe deplin operațională, îți dai seama că un dulap de perete ar fi putut fi o investiție utilă. 

Din fericire, niciodată nu este prea târziu pentru a adăuga un dulap. Pur și simplu asigură-te că dulapul pe care îl cumperi se potrivește perfect cu estetica băii tale. Deoarece un dulap de depozitare este o componentă cheie a stilului vizual al băii tale, alege unul care fie să completeze, fie să contrasteze chiuveta, cada și unitatea de duș.

#4. Spațiul de depozitare pus la dispoziție 

Dulapurile reprezintă o soluție de depozitare de durată. Iar atunci cand optezi pentru un dulap cu sertare care are compartimente, acestea îți oferă o soluție suplimentară de depozitare. Trebuie totuși să ții cont de ceea ce folosești cu adevărat în baia ta. Abia atunci poți decide de ce spațiu de stocare vei avea nevoie. 

Fă un inventar al tuturor articolelor care rămân în baie. Organizează totul astfel încât să le ai la îndemână. Acum vei obține o imagine clară a spațiului de care ai nevoie. Mergi la sigur adăugând cu 25% mai mult spațiu decât crezi că ai nevoie. Cumpără apoi un dulap de baie care îți va oferi spațiul de depozitare de care ai nevoie. Astfel, toate produsele de îngrijire pot sta la loc sigur.

Comentarii Facebook