Duminica 8 Septembrie

Cum alegi cel mai bun pepene din piață sau supermarket? Un fermier susține că metoda lui funcționează ,,în 99% din cazuri”


Vara, fructul cel mai apreciat de români este de departe pepenele. Oricine își dorește să se poată răcori cu un pepene rece, zemos dar mai ales dulce.

Din păcate câteodată fructele achiziționate din magazin sau din piețe pot fi apoase și fără gust. Un fermier din zona Banatului susține însă că a găsit metoda perfectă, care nu dă aproape niciodată greș, pentru a alege pepenele, fără a recurge la ,,testul dopului”.

Pentru a identifica pepenele perfect există mai mulți pași:

În primul rând zona în care codița pepenelui este legată de plantă trebuie să fie uscată, semn că fructul a ajuns la maturitate, explică fermierul, potrivit Libertatea.ro.

,,Aici putem să observăm că avem trei cârcei. În momentul de față, cârceii sunt uscați, sunt negri, ca un pai”, spune acesta.

Mai apoi, lângă coadă există o frunză de forma unei lingurițe. Dacă și aceasta este uscată, șansele ca pepenele să fie copt cresc la 50% explică fermierul.

Al treilea pas este verificarea petei galbene. Dacă aceasta este prezentă, suntem 75% siguri că pepenele este bun.

Cel mai important test este însă pe departe cel al ciocănitului. Deși mulți români fac asta, unii dintre ei nu știu cum ar trebui să sune, de fapt, zgomotul produs. 

„Eu le bat cu vârful degetelor, cu buricul de la degete, pentru că este locul cel mai sensibil unde poți să simți vibrația. Trebuie să sune ca o tobă întinsă. Scoate o rezonanță și simți ca un pic de înțepătură la buricul degetului. Simți o mică durere, dar și vibrația în vârful degetului.”, concluzionează fermierul, potrivit sursei citate.

Acesta garantează că dacă toți pașii sunt urmați pepenele va fi foarte bun în 99% din cazuri.


Comentarii Facebook