De ce nu e bine să păstrăm roșiile în frigider? Specialiștii susțin că nu ar trebui ținute la rece, deoarece se schimbă gustul
Roșiile sunt alimente de bază din viața de zi cu zi a românilor. Mulți dintre noi păstrăm roșiile în frigider, cu speranța că nu se strică la fel de repede. Specialiștii explică, însă, de ce nu este bine să ținem roșiile în frigider.
Cercetătorii au explicat că roșiile, care provin din regiuni calde sau cu climă deșertică, preferă temperaturile cât mai ridicate. Când sunt expuse la temperaturi joase, schimbările chimice le alterează aroma și textura.
În mare parte, gustul lor este dat de compușii volatili. Când sunt ținute în frigider, acești compuși volatili nu se pot reproduce în mod corespunzător, iar cei deja existenți pot fi distruși. Din această cauză, roșiile nu doar că își pot pierde din gust, dar pot căpăta un gust alterat.
Experții de la Institutul Național de Cercetări Agricole din Franța susțin, însă, că există și o excepție: roșiile coapte pot fi păstrate fără emoții în frigider câteva zile, cu pierderi minime de aromă. Aceștia recomandă ca roșiile să fie aduse la temperatura camerei înainte de a fi consumate.
2 Comentarii
Sa le explicati si transportatorilor. Sunt curios, cum ar ajunge aici rosiile de Spania (etichetate ca fiind rosii de Romania).
"compuși volatili nu se pot reproduce în mod corespunzător" :)) le-as tine pe balcon da' daca incep sa geme?