Duminica 22 Decembrie

În cât timp se pot consuma alimentele dacă sunt ținute la temperatura camerei. Ce riscă cei care mănâncă aceste produse


Alimentele care nu sunt ținute în frigider pentru o perioadă de timp pot avea efecte nocive asupra sănătății. Unele produse pot fi ținute mai mult timp la temperatura camerei însă în cazul unor tipuri de mâncare, riscul de îmbolnăvire crește semnificativ dacă sunt uitate și câteva minute afară.

Laptele și produsele din lapte

Lactatele sunt foarte perisabile, fiind sigure pentru consum pentru foarte puțin timp, dacă sunt lăsate la temperatura camerei. Acestea trebuie refrigerate în maxim 2 ore, iar dacă temperaturile depășesc 32 de grade celsius, în maxim o oră. 

Ouă

Pentru a reduce riscul de Salmonella, e bine ca ouăle să fie ținute în frigider. Afară pot sta maxim două ore, informează realitatea.net. 

Fructe și legume

Fructele și legumele sunt printre cele mai sigure alimente perisabile pe care puteți să le păstrați liniștiți si zile întregi în afara frigiderului. În cazul în care acestea sunt tăiate se recomandă refrigerarea urgentă însă.

Pește și fructe de mare

Fructele de mare și peștele sunt extrem de periculoase dacă sunt păstrate în condiții improprii. Experții recomandă ca acesta să fie pus la frigider în cel mult o oră. La temperaturi calde timpul în care acestea pot fi consumate în siguranță scade sub o oră.

Peștele și fructele de mare sunt extrem de perisabile și trebuie refrigerate cât mai curând posibil, ideal în decurs de o oră. La temperaturi ambientale ridicate, acestea se pot strica și mai repede.

Produse de patiserie

Dacă produsele de patiserie sau panificatie conțin cremă, mai ales pe bază de ouă sau lapte, acestea ar trebui puse în frigider în maxim două ore.

Produsele de patiserie și panificație care conțin cremă sau alte umpluturi perisabile ar trebui refrigerate după două ore. Pâinea sau biscuiții, pot rezista și mai mult de o săptămână fără să se strice, în funcție de sortiment și de gradul de umiditate. 

După multe ore rămase afară, alimentele păstrate la temperatura camerei pot dezvolta o mulțime de bacterii potențial dăunătoare. Aceste bacterii care te pot îmbolnăvi, având efecte precum amețeli, grețuri, diaree și vărsături. 

Comentarii Facebook