Trucul prin care poți testa dacă cașcavalul este autentic. Multe lactate de pe piața din România sunt contrafăcute


În magazinelele din România ajung produse din lapte care nu au văzut niciodată laptele, sau care sunt pline de fel și fel de substanțe, pentru a menține costurile de producție mai mici.

De multe ori brânzeturile sunt ,,lungite” cu grăsimi vegetale sau chiar făină de grâu, amidon, albuş de ou, gelatină sau alte substanţe amidonoase, pentru a le spori volumul, spun experții.

Există trucuri însă care pot să arate dacă unele produse sunt contrafăcute sau nu. 

De exemplu, în cazul cașcavalului, una dintre cele mai populare varietăți de brânză din România , există două metode. 

Cum puteți testa calitatea cașcavalului?

Prima metodă constă în scufundarea unei felii de cașcaval într-un pahar de apă fierbinte timp de 30 de secunde. Dacă brânza nu se întinde odată scoasă din pahar ci se rupe, atunci produsul este falsificat, realizat din imitații de lapte, ulei de palmier și arome periculoase, potrivit antena3.ro.

Pentru cea de-a doua metodă, este nevoie de o bucată de cașcaval care a stat cel puțin 10 minute la temperatura camerei. Felia se se îndoaie la 90 de grade. Dacă se rupe imediat în loc să fie flexibilă, cașcavalul nu este autentic. 


Comentarii Facebook