Un nou sat de vacanță va fi construit în Cluj! Consiliul Județean a avizat favorabil investiția imobiliară

Imagine cu caracter ilustrativ

Un nou sat de vacanță va apărea în județul Cluj, la la limita administrativ-teritorială a trei comune cu panorame superbe Călățele, Beliș și Rîșca. Suprafața totală a satului de vacanță este de aproximativ 41.000 mp.

Consiliul Județean Cluj a avizat favorabil investiția imobiliară pe care vrea să o facă Composesoratul Urbarial Văleni în Călățele.

Potrivit documentației, terenul studiat se afla la limita administrativ teritorială a 3 comune Călățele-Beliș-Rîșca. Zona a avut, în mod tradiţional, o utilizare predominant agricolă (păşuni, fînaţe, păduri, pajiști, etc), caracteristică poziţiei sale, dar se învecinează cu zone locuite – locuire de tip rural în zona montană – satul Beliș, Comuna Rîșca, Zona Călățele Padure, Zona satului Dealu Negru, Zona Văleni.

PUZ-ul prevede amenajarea de alei pietonale de ampriză 3 m lățime, piste de biciclete fără trafic auto, culoare pentru atelaje (căruțe, sănii, săniuș copii) de ampriză 3 m lățime, culoare de tranzit – eco friendly-animale sălbatice și domestice (acces la pășunat specific zonei) în afara traficului auto, scrie gazetadecluj.ro.

tt.jpeg

Comentarii Facebook